Wellness

Élménymedence és napozóterasz


Vendégeink kedvence a nyitott, fűtött vizű élménymedencénk, amelyből lenyűgöző panoráma nyílik a Balatonra. A medencét övező napozóteraszról egyszerre élvezhető a napsütés és a csodálatos látvány, nemcsak a legmelegebb nyári hónapokban, hanem akár akkor is, amikor a Balaton vize még vagy már nem igazán alkalmas a fürdőzésre. A medencében kialakított teraszon – természetesen szülői felügyelet mellett – még a legkisebbek is kedvükre pancsolhatnak. A masszázsfunkcióval, buzgárokkal ellátott élménymedence este új arcát mutatja meg: professzionális hangberendezés és színes fények teszik teljesebbé naplemente után az élményt.

Télen is nyitva!
Hűvös időben, így akár télen is különleges élmény a kellemesen meleg vízben ejtőzni, miközben a medencén kívül csattog a hideg vasfoga. A fűtött épületből közvetlenül lehet a medencébe be-, illetve a medencéből kilépni, így senkinek nem kell tartania a meghűléstől.
 

 

Finn szauna

Wellnessrészlegünkben vendégeink rendelkezésére áll modern, 10 férőhelyes finn szaunánk, melyben kérésre szaunamester által vezetett, testet-lelket felfrissítő, illatos szaunaszeánszokat – mézes-citromos, mentás, sörös, narancsos – is rendezünk.

A szauna hatásai:

  • méregtelenítés

  • szebb bőr

  • az immunrendszer erősítése

  • erősebb, rugalmasabb érfalak

  • fogyás (egy szaunázás alkalmával több száz kalóriát is eléget szervezetünk)

  • légúti betegségek enyhítése

 

 

Infraszaunás, fényterápiás sószoba

Parajdi sótéglákkal körbebélelt, infraszaunával felszerelt, fényterápiás ledekkel ellátott sószoba.
A jótékony infrasugarak a bőr alá hatolva fejtik ki a hagyományos szaunáéhoz hasonló hatást, azonban ehhez alacsonyabb hőmérséklet is elegendő. Így az infraszauna azoknak is ajánlható, akik túl forrónak találják a hagyományos szaunát, vagy szív-és érrendszeri betegségük miatt megterhelné szervezetüket a magas hőmérséklet.
A meleg levegőben még jobban érvényesül a parajdi sótéglák légúttisztító hatása.


 

Aquabike és víz alatti futópad


A medencében sportolási lehetőséget biztosító aquabike és a víz alatti futópad jótékonyan hat az általános szív- és érrendszeri állapotra, valamint erősíti a lábakat.


 

Krioszauna (jégszauna)


Néhány perc a krioszaunában szinte felér egy újjászületéssel. A rövid ideig tartó extrém hidegben a szervezetünk magas fokozatra kapcsolja az immunrendszert és beindítja a test öngyógyító mechanizmusait. Általános vitalizáló, fiatalító hatásán túl a krioszaunában gyorsabban gyógyulnak a sportsérülések, az ízületi gyulladásos folyamatok. 

 

 

A wellnessprogramokhoz extra törölköző, fürdőköpeny, valamint hajszárító a recepción igényelhető.

Szabadidős lehetőségek a szálloda közelében: bringóhintó-, kerékpár- és motorcsónak-kölcsönzés.