Siófoki rendezvények

Színes rendezvényekkel és születésnapi Siófok55 Városnappal vár minden érdeklődőt egész évben Siófok.

Siófok 1968-ban érdemelte ki a városi rangot, mint a Balaton meghatározó települése, népszerű fürdővárosa, a balatoni hajózás központja és a déli vasút legforgalmasabb állomása.

A városi jubileum mellet 2023-ban a városvezetés méltóképpen szeretne emléket állítani Varga Imre siófoki születésű, nemzetközileg is elismert szobrászművésznek. Varga Imre születésének 100. évfordulója alkalmából új kulturális és rendezvénytérrel bővül Siófok városa, a szezonra megnyitja kapuit a látogatók előtt a megújult Víztorony, ahol a páratlan panoráma mellett két szintes kiállítótér fogadja majd az érdeklődőket Varga Imre alkotásaival, Siófok55 helytörténeti kiállítással, valamint a jövőben váltakozó tematikájú időszaki kiállításokkal. A nemzet művésze előtt tisztelegve több kulturális eseményre, könyvbemutatóra is sor kerül az évben a város és intézményeinek szervezésében.

Siófok55 égisze alatt szervezi meg Siófok az idei kiemelt rendezvényeit.

Egyedi hangulat, az adott ünnephez igazodó színes programkavalkád, kulturális és gyermekprogramok, ünnepi pillanatok várják a helyieket és a Siófokra látogatókat. Idén is lesz Siófokon Húsvéti Nyuladalom, színpadon Rácz Gergővel és a Kiscsillag zenekarral, a régi idők hagyományát idéző népi locsolkodással az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes jóvoltából.

Egyedi színnel és új köntösben érkezik a Pünkösdi Rózsaünnep, ahol vendégül látják a város testvértelepüléseit és a Rózsakert megújulását ünneplik egy témára felfűzve, az ünnepi hangulathoz várhatóan a városi kötődésű KFT zenekar és Zséda is hozzájárul.

Nem maradhat el ősszel a kiváló gasztroélményt és családi kikapcsolódást nyújtó idén 10. jubileumát ünneplő Halfesztivál, ahol érkezik a Vad Fruttik és a 40 éves Első Emelet is.

2023-ban az egyedülálló és nagyszabású 4 napos Városnapi program keretében tervezik Siófok55 éves jubileumát, ahol emléket állítanak a múltnak és a helyi lakosokat bevonva ünneplik a jelent, színes kulturális és szabadidős programokkal, megkoronázva az estéket helyi zenekarok és a Bagossy Brothers koncertjével.

Nem hiányozhat a 2023-as palettáról a nyári XX. New Orleans Jazz Fesztivál és a Téli Varázs sem, emellett várhatóan ellátogat Siófokra Péterfy Bori és zenekara, Kozma Orsi, Kiss Tibi és számos gyerekzenekar is.

2023-ban is lesz Óriáskerék a siófoki nagystrandon, a Plázs ismét elhozza a hazai zenei élet krémjét, felfedezésre vár a DRV Vizek Háza, a Töreki halastavak varázslatos vidéke, a Sió parti kerékpárút és kihagyhatatlan élményt ígér egy balatoni hajókirándulás.

#Fesztivál#Programok#Siófok#Siófok55

Forrás: https://csodalatosbalaton.hu/hirek/balaton/programkavalkaddal-unnepli-siofok-varossa-valasanak-55-evfordulojat/