2019. március 19., kedd • József
Foglalás, ajánlat

Telefonszám: +36 84 506-970
Időjárás a Balatonnál

E-mail:

info@balatonhotelsiofok.hu
Pályázat
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

PÁLYÁZAT

 NAPELEMES RENDSZER KIÉPÍTÉSE A SIÓFOKI BALATON HOTEL ÉPÜLETÉN

(KEOP-4.10.0/A/12-2013-0419)

 

A Csikó-Center 97 Kft. sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerébe, mely pályázat keretein beül 22.787.304 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.


A siófoki Balaton Hotel épülete jelentős villamos energia felhasználással üzemelt. A pályázat az energiaköltségek csökkentése érdekében került benyújtásra.

A beruházás során lehetőség nyílt egy 49,5 kWp teljesítményű napelemes rendszer kiépítésére. A rendszer várható éves termelése 51.100 kWh/év lesz.

A projekt megvalósításának befejezése: 2014.02.28.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A pályázat során közreműködő szervezet a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. volt.

 

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Projekt neve:
Használati melegvíz igény kielégítése napkollektoros rendszer telepítés által a Siófoki Balaton Hotelnél

Projekt leírása:
A KEOP-4.2.0/A/09- Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal mintaprojekt keretében a CSIKÓ-CENTER 97 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 12 967 562 Ft támogatásban részesült, melynek eredményeképpen a 2010 júliusában felújított Balaton Hotelben egy olyan korszerű napkollektoros rendszert építettek ki, amellyel a szálloda a használati melegvíz igényét tudja kielégíteni. A rendszer kialakítása során a szállodában 121,76 nm felületen síkkollektor került felhelyezésre. Ezzel a megoldással az elavult kondenzációs kazán kicserélése valósulhatott meg. A beruházással kb. 514 GJ/év primerenergia megtakarítás várható, valamint csökken a szálloda széndioxid kibocsájtása is.

A beruházással hosszú távon a hotel energiát takarít meg, éves hődíját jelentősen csökkenti. A szálloda vezetőségének céljai között mindig is fontos szerepet töltött be a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés.

A pályázati kiírás egyik kiemelt célkitűzése volt – összhangban a hazai és az EU energiapolitikával – a környezeti szempontok érvényesítése a gazdasági fejlődésben. Ennek is feltétele a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználása, a társadalom és a környezet harmonikus viszonyának kialakítása, a hazai energiahordozó forrásszerkezet kedvező befolyásolása a hagyományos energiaforrások felől a megújuló energiaforrások irányába való elmozdulás elősegítésével.

Kedvezményezett:
Csikó-Center 97 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, Siófok

Közreműködő szervezet:
ENERGIA KÖZPONT” Nonprofit Kft.
Energiahatékonysági Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Nonprofit Kft,
Postacím: 1134 Budapest, Váci út. 45., "A" épület, 6. emelet
Postafiók: 1437 Budapest, Pf. 328

További információk:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
UMFT infovonal: +36 40 638 638 
email: nfu@nfu.gov.hu